Luni incepe Bacalaureatul, cu examenul oral la Limba romana. Care sunt marile noutati ale bacalaureatului de anul acesta

Bacalaureatul 2013 incepe luni, cu examenul oral de Limba romana. Mii de absolventi de liceu au refuzat sa se mai inscrie la examenul de la finalul liceului, unii de teama ca nu sunt suficient de bine pregatiti, spun inspectorii scolari judeteni. Pe de alta parte, marea noutate a BAC-ului de anul acesta o reprezinta diferentierea subiectelor pentru elevii de la profilul Tehnologic, care in ultimii doi ani au avut cele mai slabe rezultate. Cei care au picat bacalaureatul de doua ori si s-au inscris din nou vor plati 230 de lei pentru a sustine examenele, iar liceele care vor avea promovabilitate zero scapa de orice sanctiune.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013 – sesiunea iunie-iulie

10 – 12 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
12 – 14 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
17 – 21 iunie Evaluarea competentelor digitale – proba D
25 – 28 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
1 iulie Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
2 iulie Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
3 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
(Matematica – pentru profilul real din filiera teoretica, pentru toate profilurile din filiera tehnologica si pentru profilul militar si profilul pedagogic – specializarea invatatori-educatoare, din filiera vocationala / Istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia celor de la specializarea invatatori-educatoare)

5 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
(Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica – pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala / Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia profilului militar)

8 iulie Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
8 iulie Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
9 – 11 iulie Rezolvarea contestatiilor
12 iulie Afisarea rezultatelor finale

Integral pe HotNews.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *